Gospelkoret Nardus skal have ny pianist (Michael Salling) og øve om mandagen fra august 2016.

Vores gospelkor Nardus har haft fire dirigenter gennem tiden. Vi er i gang med vores anden pianist. Vi kan slet ikke gøre op, hvor mange sangere, som gennem tiden har været en del af Nardus. Det er mange, og de skal tælles i hundreder.

 

Fjorten år med Preben

Siden foråret 2002 er det Preben Holmberg, som har spillet for os. Preben sprang til som afløser med få minutters betænkningstid, fordi vores daværende pianist og præst meldte sig syg.

Preben spillede sig igennem en turbulent sæson, som endte med at Nardus skulle begynde forfra. Der var lidt mere end en håndfuld mennesker som ønskede at Nardus skulle starte igen. Preben var frisk på at være med til det, med alle de usikkerheder, som var i det. Den første onsdag, for det var onsdag dengang, kom der 60 og resten er historie om et fantastisk kor, som vi elsker at synge i.

Den 18. marts modtog Nardus’ Arbejdsudvalg (NAU) en mail fra Preben, hvori han giver udtryk at han efter mange overvejelser har besluttet, at stoppe som pianist i Nardus med virkning fra august 2016. Den nye skolereform betyder senere arbejdstider i musikskolen, hvor Preben arbejder og en ny overenskomst gør, at arbejdstiden bliver udvidet.
Preben slutter sin mail af med at takke for mange gode år med mange gode oplevelser.
Tak for det og tak for godt samarbejde, siger han.

NAU kan kun sige det samme: “Preben, Tusind mange tak for fantastisk klaver til øvelser og koncerter. Tak for, at du har været trofast med både gennem udfordringer og fester i Nardus. Livet skal hænge sammen for os alle sammen, så i NAU vi fulde af forståelse for din beslutning.”

 

Ny pianist – Michael Salling

At finde en afløser, som kan leve op til Preben, er selvsagt ikke nemt. NAU har haft noget af en opgave og de pianister, som er at vælge i mellem er ikke mange, og de har meget at lave.

Men NAU er meget glade for, at vi i dag kan stå foran Jer og sige: “Det er lykkedes!”

De er vi ret glade for, for uden pianist er der intet Nardus.

I går fik vi underskrift på en kontrakt med Michael Salling. Ved Knæk Cancer koncerten hørte vi ham spille for Lise Haavik. Der gjorde han indtryk på flere af os.
Michael er uddannet rytmisk pianist og har studeret samtidigt med Preben, så de to kender hinanden.

Michael er meget motiveret og glæder sig til at spille for os.

 

Øvedag flytter til mandag

Noget af det, som har trukket processen ud, har været at Michael, som alle andre musikere har en masse småjobs, som tilsammen giver en månedsløn. Derfor er kalenderen altid en puslespil. Michael har gennem mange uger forsøgt at lave om på sine forpligtelser. Men han kan ikke spille om tirsdagen.

En ret væsentlig forudsætning for at lave gospelkor er, at man har en dirigent og en pianist, som kan samme dag. NAU har selvfølgelig diskuteret dette, og vi er enige om at vi flytter øvedag til mandag kl. 19.00.

Vi er med på, at dette er både uventet og en udfordring.

Vi håber, at vi alle kan være med i den ny sæson. Det er vores fromme ønske. Det at vi bytter dag, åbner måske også for flere nye sangere og nye muligheder i vores kor.

NAU er taknemmelige for, at at det er lykkes os, at ansætte Michael Salling og vi glæder os til et godt samarbejde, mens vi ser frem mod en ny fantastisk sæson i vores elskede Nardus – gospel med krop og sjæl.

Hvis I har spørgsmål, må I gerne skrive en mail til en af os.

Stina Lund & Thomas Risager

Kommentarer

Kommentarer