Sociale tilbud fra kirken

AKTUELT – JULEHJÆLP 2022
Kirken uddeler julehjælp – fødevarer bestående af et traditionelt dansk julemåltid og lidt ekstra til juledagene. Julehjælpen ansøges via elektronisk ansøgning (åben 1. november – 5. december) – ANSØG HER!

Efter ansøgningsfristen vil alle modtaget et svar. Vi forventer et stort antal ansøgere og har et begrænset antal vi kan hjælpe – udvælgelsen vil derfor ske ud fra kriterier i forhold til ansøgers økonomi, bopæl i Odense og vil fortrinsvis være til børnefamilier.

Selve uddelingen finder sted torsdag den 22. december ved et julecafearrangement – mod forevisning af sygesikringsbevis!

SOCIAL FÆLLESSPISNING
I årets løb er det planen at invitere til social fællesspisning, i et forsøg på at hjælpe familier til at møde andre familier i et netværk. Aftenen har fællesskab som omdrejningspunk, og foruden der serveres lækker mad er der god til samtaler over bordene. Der tilbydes aktiviteter og leg for børnene.

SOMMERFERIE-AKTIVTETER
Håbet er at kunne tilbyde en sommerferie-dag for flere familier, der er økonomisk eller social trængte. En dag med udflugt, forkælelse og fællesskab lokalt i Odense. Kirken tilbyder dette til netværket af tidligere modtagere!

JULE- OG PÅSKEHJÆLP
Kirken har flere gange uddelt hjælp i forbindes med højtiderne, bestående af en fødevarepakke med traditionel mad, julegave og/eller opmuntring til børnene til helligdagene. Hjælpen ansøges og har primært været tiltænkt økonomisk eller social trængte med mindre børn. Hjælpen annonceres på kirkens hjemmeside og facebook.

FLEKSIBEL FRIVILLIGHED
Et stærkt hold frivillige er involveret i det sociale arbejde,  lige fra koordinering til at pakke og uddele hjælpen – ud fra gældende restriktioner og med omsorg og omtanke.

SAMARBEJDE
Metodistkirken I Odense er stolte af at kunne samarbejde med Metodistkirkens Sociale Arbejde om det lokale arbejde. Læs mere om det landsdækkede sociale arbejde på MSA hjemmeside.