I skrivende stund er det tilladt for kirkerne at afvikle jule-gudstjenester under de samme restriktioner, som har været gældende i månedsvis. 

Menighedsrådet og præsterne har gennem den sidste uges tid fulgt nøje med i den øgede udbredelse af Coronasmitte i Odense. Myndighederne taler om udbredt samfundssmitte. De fleste af os kender mennesker, som lige nu er syge af Corona. 

Vi er ikke uenige i myndighedernes retningslinjer, men vi mener at den bedste måde vi kan tage ansvar for en julegudstjeneste, er ved, at lave den online. 

På den måde er det, der skal være en god julegudstjenesteoplevelse ikke forbundet med risikoen for at komme til at bidrage til udbredelsen af Corona, men udelukkende spredning af det gode budskab om Gud, der blev menneske julenat. 

Gudstjenesten kan ses d. 24. december kl. 10.30 fra kirkens Facebookside. Det er også muligt at sætte sig sammen med sine julegæster og deltage i gudstjenesten senere på dagen. 

Julen i år bliver anderledes for os alle, men det bliver også jul i 2020. Mere end nogen sinde bliver det måske klart for os, at det ikke er os, der er centrale i julen, men Gud og hans udstrakte kærlighed til vi mennesker.  

Glædelig jul

Thomas Risager

Seniorpræst, Metodistkirken i Odense

Kommentarer

Kommentarer