saifFamilien Schrøder, der består af Karina og Kasper, samt deres 3 piger Victoria, Adina og Olivia er blevet netværksfamilie for en flygtning fra Syrien. Læs om Karinas oplevelse her:

“Jeg er så glad for, at vi kan være venner”, sagde Saif, da vi mødte ham første gang. Saif er flytning fra Syrien, og vi har mødt ham, fordi vi har valgt at være netværksfamilie. Noget tyder på, at vi får lige så meget ud af denne relation, som han gør.

Kontakten er etableret via Dansk Flygtningehjælps Frivillignet. De sørger for et match, som stemmer overens med de ønsker, som vi har givet udtryk for. Oprindeligt har vi ønsket at finde en familie, og hvis familiesammenføringen går igennem, så møder vi snart Saifs kone og 4 børn.

Ved første møde stiller Frivillignet en tolk til rådighed, og der er løbende mulighed for kurser og sparring, såfremt der er behov for dette. Man binder sig for et halvt år, og skal mødes ca. en gang om ugen eller hver 14. dag.

Når det så er sagt, så er den primære kvalifikation at tage sig tiden til at lære et andet menneske at kende. Vi griner sammen, når Saif ikke helt kan få de danske gloser ud af munden, og lige så meget, når vi skal forsøge os på det kurdiske. Det betyder så meget at få lov til at øve det danske sprog, og vise et menneske lidt af den danske kultur.

Vi har indtil videre meget positive erfaringer med vores beslutning, og fortæller gerne mere, hvis du kunne overveje at blive frivillig.

Har du allerede besluttet dig for at ville i en direkte kontakt med en flygtning, så vil vi varmt anbefale at kontakte Pernille Markvardsen som er koordinator for bl.a. frivillige netværksfamilier.”

Venlig hilsen Kasper, Karina, Victoria, Adina og Olivia

Kommentarer

Kommentarer