Store tanker, store spørgsmål, store følelser.
Store ting i livet, store armbevægelser, store drømme, store afsavn.
Og heldigvis en STOR Gud.

På sådan en dertil indrettet Store Bededag, tror jeg der er plads til alt det store, men samtidig også til detaljen, de små ting. For intet er for stort eller for småt for Gud. Det er godt at vide, hver dag og ikke kun på sådan en Store Bededag.

Bøn er for mig lidt som min tros åndedræt – det giver mig ilt at være stille og lytte til Gud, det sænker mine skuldre at sætte ord på mine bekymringer og vide Gud hører mig, det fornyer mit mod når jeg formulerer mine drømme og ideer så de ikke kun rumsterer indeni mig, og det fordobler min glæde når jeg deler den med Gud. Af og til må Gud også ligge øre til spørgsmål, fortvivlelse, undren og afmagt – disse bønner favner Guds også, og som regel er det da jeg genkender hans omsorg stærkest. Gud er stor!

For mange, og det mig selv inklusiv, er Helligdagen en fridag der forlænger weekenden – og det kan være du har planer om at skulle ligge på knæ i haven og luge bede, komme igennem stakken af vasketøj, bage i køkkenet eller finde tid og ro med en god bog. Jeg vil også bruge dagen på at bede, som jeg gør hver eneste dag – ikke på et fast klokkeslet, ikke et bestemt sted eller med finurligt formulerede ord – men jeg vil dele min dag, mit liv og mine tanker med Gud. Det kan du også gøre, hvis du vil…?

Bladrer man gennem Bibelens Gamle Testamente kommer man til Jeremias Bog, her kan vi læse: Råber I til mig, og går I hen og beder til mig, vil jeg høre jer. Søger I mig, skal I finde mig. Når I søger mig af hele jeres hjerte, er jeg at finde, siger Herren. (Jer. 29:12-14a) Gud har lovet at lytte når vi råber og beder til ham. Han er at finde når vi rækker ud efter ham, han kommer os endda kærligt i møde. Find din form, find et sprog og find ind i en god vane og giv plads til bønnens åndedræt i dit liv – må det gøre dig godt, velsigne dig, og give dig at kende Gud bedre for hver dag der går.

Med ønsket om alt det bedste,
Maria Bræstrup Aaskov, præst

Kommentarer

Kommentarer