konformation i Metodistkirken

At gå til præst i Metodistkirken

Alle unge, som skal begynde i syvende klasse, kan gå til præst i Metodistkirken.

Undervisningen foregår en eftermiddag hver uge fra oktober til april. Først når vi kender alle de unges skoleskemaer, kan vi fastlægge tidspunktet endeligt. Deltagerne kommer jo fra forskellige skoler på Fyn.

I undervisningen benytter vi os af et konfirmand-materiale, som hedder Con Dios. Dette fører os igennem alle aspekter af tro, set og oplevet med unge øjne. Undervejs i forløbet læser vi også et helt evangelium, samt opnår kendskab til centrale bibelske beretninger.

En stor del af undervisningen foregår som samtale og diskussion, hvor der er plads til at vi tænker forskelligt om tro. Da der sjældent er særligt mange på et hold, lærer vi som regel hinanden rigtigt godt at kende. I januar deltager vi i Metodistkirkens konfirmand-weekend, hvor vi møder konfirmander fra alle de andre Metodistkirker i landet. Her får vi en stor del af årets undervisning, men der er også masser af sjov og hygge.

Krav til dig

Når du vælger at få din konfirmationsundervisning i Metodistkirken, forventes det, at du kommer til undervisningen hver gang, og at du er forberedt, når du kommer.

Det er et krav, at du og din familie har været til gudstjeneste minimum ti gange i året op til konfirmationen. Dette er vigtigt, for det er ved at deltage i gudstjenesterne, man virkelig lærer hvad kirke og tro er for noget.

I Metodistkirken sigter undervisningen mod at give deltagerne så kvalificeret grundlag som overhovedet muligt i deres personlige funderinger omkring tro. Det er ikke et krav, at man tror, ligesom det heller ikke er noget krav, at man er døbt for at kunne deltage i undervisningen.

Konfirmation 1. søndag i maj

Forløbet afsluttes med en festlig gudstjeneste, som altid er første søndag i maj kl. 10.30. Her viser vi for hele menigheden eksempler på, hvad vi har talt om i undervisningen. Hele kirken beder for de unge, som også modtager Guds velsignelse.

I gudstjenesten aftvinges de unge ikke svar på, om de er døbt eller om de tror. Det er vores overbevisning, at det ikke er alle, som på det dette tidspunkt i deres liv er klar til at tage stilling til dette vigtige spørgsmål.

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte kirkens præst Thomas Risager på odense@metodiskirken.dk eller på telefon 63120409.